Makerslab De Shack

WAT IS DAT, EEN MAKERSLAB?

Wie zijn wij?

Makerslab De Shack is opgericht vanuit de visie van TommyBram & Daphne.

Samen liepen we al enkele jaren rond met het idee om een publieke plaats te creëren waar iedereen zijn of haar creatieve hobby of gekke ideeën kan komen uitoefenen en uitwerken. Want niet iedereen heeft thuis de ruimte, tools en/of kennis ter beschikking om dit tot een goed einde te brengen. Behalve onze eigen expertises, gaan we steeds op zoek naar professionele vakmensen die in hun eigen vakgebied graag andere mensen hun kennis en kunde willen overbrengen. En dat in de juiste omgeving en met de juiste gereedschappen.

Wat is een Makerslab eigenlijk?

Wat is een Makerslab?

De doelstelling is om een open plaats te voorzien waar iedereen welkom is om te komen leren, om te doen wat hij of zij graag doet. Is dat dan koken, knutselen, breien, lassen, programmeren, hacken, robots bouwen,… Je kan het zo gek niet bedenken, of wij doen het!

Het Makerslab is bovendien een erkende STEM-Academie (STEM staat voor: Science, Technology, Engineering and Mathematics). We hebben ook een leuke CoderDojo afdeling. De CoderDojo organisatie heeft als doel jongeren tussen de 8 en 18 jaar wegwijs te maken in het programmeren.

Verder zetten wij ons ook in om samen met de lokale en regionale verenigingen, jeugdbewegingen en scholen leuke activiteiten te organiseren, dit alles rond de makerscene, techniek, stem, audio-video, DIY en nog zoveel meer.

Vanuit deze visie organiseren we op regelmatige tijdstippen workshops in alle mogelijke “disciplines” van het maken en creëren, en willen we onze bezoekers een plaats geven waar ze zelf met 3D printers, lasercutters, CNC machines, vinylsnijders en alle gereedschappen aan de slag kunnen om hun dromen te komen realiseren.

Onze focus ligt op activiteiten voor alle leeftijden en doelgroepen. We doen ook extra inspanningen om mensen uit kwetsbare situaties extra kansen te geven. Zowel in onze activiteiten, maar ook als werkgever. Zo proberen wij met extra aandacht arbeidsplaatsen te voorzien voor mensen die anders moeilijker aan werk kunnen geraken. Er zullen uiteraard ook workshops worden gegeven die specifiek voor jongeren, jongvolwassenen, volwassenen, senioren, etc. zijn voorzien.

Maar bovenal: IEDEREEN is welkom in De Shack!

BLIJF OP DE HOOGTE MET ONZE NIEUWSBRIEF

Bedankt! We voegen je toe aan onze nieuwsbrief!
Er is een fout opgetreden. Onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.

VOLG ONZE SOCIALMEDIA KANALEN VOOR UPDATES