FAQ – Frequently Asked Questions2021-06-30T15:53:29+02:00

FAQ

DE MEEST VOORKOMENDE VRAGEN OP EEN RIJTJE

FAQ’s: De meest voorkomende vragen

Moet ik op voorhand reserveren voor een workshop/activiteit2021-06-26T18:39:11+02:00

Ja, elke deelnemer van een workshop moet op voorhand via het online ticket-systeem een plaatsje reserveren. Elke deelnemer zal dan zijn eigen toegangsticket ontvangen die je moet laten scannen bij aanvang van de activiteit of workshop.

Indien je niet in de mogelijkheid bent om via onze website te reserveren, kan je ook langskomen tijdens de geplande activiteiten van De Shack in onze lokalen. Onze medewerkers helpen je graag verder om je reservatie in orde te maken.

Kan ik een reservatie voor een workshop/activiteit annuleren2021-06-26T18:38:46+02:00

Ja, dat kan. Tot maximum 72 uur voor de start van een workshop of activiteit kan je je deelname annuleren, en betalen we geheel of gedeeltelijk het betaalde bedrag terug. Na de periode van 72 uur voor de start kan je ook nog annuleren indien gewenst, maar is een terugbetaling niet meer mogelijk. De ruime periode heeft te maken met het feit dat er materialen aangekocht dienen te worden voor de deelnemers, en dat na de aankoop van de materialen kosteloos annuleren niet meer mogelijk is. Reservaties die nog gebeuren binnen 72 uur voor de start van de workshop of activiteit kunnen sowieso niet meer worden terugbetaald.

Wanneer een persoon die gereserveerd had, niet (tijdig) komt opdagen voor de start van de activiteit, is ook hier een terugbetaling niet mogelijk.

Is een terugbetaling van een workshop mogelijk2021-06-26T18:38:21+02:00

Dat hangt ervan af om welke reden je de deelname wenst te annuleren, alsook het moment waarop wij de annulatie ontvangen. Tot maximum 72 uur voor het begin van de activiteit kan je annuleren en zullen we geheel of gedeeltelijk de reeds betaalde gelden terugbetalen. Indien er voor uw deelname reeds materialen werden aangekocht, zullen deze materialen echter nog worden in rekening gebracht. U kan uiteraard over deze materialen beschikken, ook zonder deelname tijdens de workshop. Indien er nog geen materialen werden aangekocht, zal het volledige, reeds ontvangen bedrag worden terugbetaald.

Kan iedereen het gebruik van de toestellen in het atelier reserveren2021-06-26T18:37:49+02:00

Neen. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je mag reserveren:

 • Je bent ten minste 14 jaar oud.
 • Indien jonger dan 16 jaar, moet je vergezeld worden door een volwassene.
 • Je hebt voordien een opleiding gekregen die werd gegeven in De Shack (het volstaat niet dat je aangeeft dat je met gelijkaardige toestellen hebt gewerkt op andere locaties)
 • De betaling van je reservatie is door ons ontvangen voordat het tijdstip van je reservatie ingaat.

Indien je aan alle van bovenstaande voorwaarden voldoet, staat het iedereen vrij om gebruik te komen maken van de toestellen en gereedschappen in het atelier.

Opgelet: Indien je een reservatie maakt voor het gebruik van bv. een 3D printer, mag je tijdens je reservatietijd niet zonder overleg gebruik maken van andere toestellen. Dit is enkel mogelijk na akkoord van de verantwoordelijke(n).

Mag ik mijn eigen verbruiksmaterialen meebrengen voor gebruik op de toestellen2021-06-26T18:42:02+02:00

Dat hangt er vanaf.

Over het algemeen is het antwoord op deze vraag: Neen.
Onze toestellen zijn afgesteld en voorzien om te werken met de materialen die we zelf aanbieden binnen De Shack. Enkel zo kunnen we ervoor zorgen dat de toestellen op een correcte manier kunnen werken, worden onderhouden en kunnen we ingrijpen bij een defect.

Er kunnen echter uitzonderlijk overeenkomsten worden gemaakt met het bestuur om af te wijken van deze regel. Neem hiervoor contact op via info@makerslab.be

Is een lidmaatschap in de vereniging verplicht2021-06-26T18:46:48+02:00

Neen. Je bent niet verplicht een lidmaatschap aan te gaan om in De Shack deel te nemen aan activiteiten.

Deelname aan alle activiteiten kan op elk moment door iedereen worden aangevraagd via onze website, of ter plaatse in onze lokalen. Elke deelnemer die is ingeschreven, is automatisch ook verzekerd tijdens de activiteiten.

Er zijn wél mogelijkheden om deel te nemen aan projecten en activiteiten op regelmatige basis. Hiervoor kan je jezelf inschrijven voor een traject. Deze activiteiten gaan dan vaak over verschillende dagen, weken of maanden worden uitgevoerd. Deelnemers die het volledige traject betalen, krijgen bovendien een korting t.o.v. de ticketprijs per aparte deelname.

Sommige trajecten zijn exclusief voorbehouden voor deelnemers die het volledige traject meedoen.

Ook voor het gebruik van het Atelier, en de toestellen is een abonnementsformule mogelijk. Hierbij betaalt u een vast bedrag per persoon, en per jaar.

Is het gebruik van de E-Wallet verplicht2021-06-26T18:50:30+02:00

Neen. U kan ook steeds via de andere betaalopties uw betaling vervolledigen op de website. Ook in de lokalen van De Shack blijft betaling met cash of via Payconiq mogelijk.

Het gebruik van de E-Wallet heeft echter vele voordelen:

 • U kan een overzicht bewaren van uw uitgaven in De Shack.
 • Het is een vervanging van de papieren drankkaart. Ook via de E-Wallet krijg je een korting op de aankoop van dranken & versnaperingen.
 • U kan de E-Wallet gebruiken voor alle betalingen: Activiteiten & Workshops, verbruiksmaterialen, aankoop van merchandise etc.
 • Het is een ideale tool voor ouders om hun kinderen een budget ter beschikking te geven zonder cash te moeten voorzien.
 • Gelden kunnen onderling tussen gebruikers worden overgemaakt.
Kan ik gebruik maken van de UitPas Meetjesland2021-06-26T18:53:35+02:00

Ja, wij bekijken reeds de optie om vanaf 2022 het gebruik van een UitPas Meetjesland te ondersteunen.

Belangrijk: Met de UitPas kan je punten sparen, en krijg je hiervoor bij bepaalde scores een reward. Om je UitPas ook te kunnen gebruiken voor het verkrijgen van tickets aan een verminderd tarief, moet je UitPas hiervoor aangepast zijn door de uitgever van de kaart.

Elke bestelling van een ticket met verminderd tarief moet kunnen aantonen bij aanvang van de activiteit dat de kaarthouder recht heeft op het reductie-tarief. Bij misbruik vervalt het ticket, en is een terugbetaling niet mogelijk!

Mag ik eigen drank/eten nuttigen in en rond de lokalen van De Shack2021-06-26T18:57:55+02:00

Kort samengevat: Neen.

Wij staan het nuttigen van eigen drank en/of versnaperingen of eten niet toe in en rond de lokalen van De Shack. Hierop zijn enkele uitzonderingen:

 • Tijdens kinderkampen die een volledige dag lopen is het wél toegestaan om op de voorziene tijdstippen je eigen drank en eten/versnaperingen te nuttigen. Dit zal telkens worden vermeld in de communicatie naar de deelnemers.
 • Vaste medewerkers & vrijwilligers mogen wél eigen drank & versnaperingen nuttigen

Wij voorzien zoals steeds tijdens alle activiteiten, workshops etc. een mooi aanbod aan dranken en versnaperingen aan zeer democratische prijzen. Je kan deze betalen via cash, Payconiq en met jet E-Wallet: ‘De Shack-pas’.

BLIJF OP DE HOOGTE MET ONZE NIEUWSBRIEF

Bedankt! We voegen je toe aan onze nieuwsbrief!
Er is een fout opgetreden. Onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.

VOLG ONZE SOCIALMEDIA KANALEN VOOR UPDATES

Ga naar de bovenkant