Zoals jullie misschien al hebben gezien, zit de website van VZW Makerslab De Shack helemaal in het nieuw. En deze keer niet zomaar een kleine wijziging, maar een volledig nieuw concept op een volledig nieuwe domeinnaam. Dat laatste was nodig, om makkelijker vindbaar te zijn, en onze uitbreiding naar (Zeeuws-) Vlaanderen mee te ondersteunen. Uiteraard blijft de naar ‘De Shack‘ bestaan. Maar onze online activiteiten zijn nu mee verhuist naar makerslab.be.

Dit zijn enkele van de nieuwigheden op onze nieuwe website:

 • Duidelijk overzicht van alle workshops & activiteiten, opgedeeld in categorieën.
 • Je kan nu online meteen je plaatsje reserveren voor elke workshop en activiteit.
 • We werken vanaf nu met een online ticket-systeem voor alle workshops en activiteiten.
 • Een volledig nieuwe Online-Shop met al onze merchandise en diensten.
 • Online Reservatie-tool voor ons Atelier & alle toestellen.
 • Online Reservatie-tool voor opleidingen voor het gebruik van de toestellen.
 • Online E-Wallet, gekoppeld aan je persoonlijke Shack-kaart, waarmee je overal kan betalen. Zowel online als in De Shack, of op verplaatsing.
 • Online 3D Printservice, waarbij je online je eigen STL bestanden kan uploaden, zodat deze voor jou worden geprint in De Shack.
 • Een overzichtelijke blog met alle nieuwtjes, foto’s van afgelopen activiteiten, informatie over (komende) workshops en activiteiten etc.
 • Je kan je nu aanmelden voor het krijgen van (push-) meldingen bij nieuwe activiteiten, workshops, nieuws,…
 • Via je persoonlijke account kan je makkelijk al je off- en online activiteiten volgen, bekijken, wijzigen…

Dit is slechts een greep uit de vele vernieuwingen van onze website. Uiteraard is er nog veel meer gewijzigd ‘onder de motorkap’ om een vlottere beleving mogelijk te maken.

“De focus van onze nieuwe website ligt nu volledig op het online aanbieden van onze workshops, het online reserveren van het atelier, de toestellen en de online shop met al onze merchandise en diensten.”

De nieuwe domeinnaam:

Maar de belangrijkste wijziging is waarschijnlijk het overschakelen naar onze nieuwe domeinnaam: MAKERSLAB.BE

Dit is een weloverwogen, maar bewuste keuze. Omdat we de ambitie hebben om te groeien in de komende tijd, en onze activiteiten willen uitbreiden over de gemeentegrenzen, maar zelfs over de landsgrenzen. Omdat onze ligging het toelaat om ook onze noorderburen uit Zeeuws-Vlaanderen mee te betrekken bij onze activiteiten. Maar ook in eigen land willen we verder uitbreiden. Naar het Meetjesland, en naar heel Vlaanderen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de naam meer overkoepelden te maken, maar ook makkelijker te onthouden.

Heeft dit gevolgen voor andere zaken, zoals e-mails: Neen! Alle oude mailadressen blijven ook actief, je kan dus zowel naar bv. info@deshack.be als naar info@makerslab.be een mailtje sturen. Ook de persoonlijke mailadressen van onze medewerkers & vrijwilligers blijven bereikbaar via beide domeinnamen.

De E-Wallet:

Om iedereen het leven makkelijker te maken, hebben we ook de E-Wallet geïntroduceerd.

De E-Wallet is een online portemonnee, die je kan beheren vanuit je persoonlijke account op onze website. Je kan er geld opladen via verschillende betaalmethodes, zoals Bancontact, Payconiq (binnenkort beschikbaar), bankoverschrijving etc. We zijn overgestapt naar een nieuwe partner voor online betalingen; Stripe.com. Deze partner stelt ons in staat om jullie online betalingen veilig en snel te verwerken.

Eens je het bedrag hebt opgeladen, kan je dit zowel online als offline gebruiken. Want iedereen die een account aanmaakt op de website, zal een persoonlijke “Shack-kaart” kunnen aanvragen bij zijn volgende bezoek aan De Shack. Dit ziet eruit als een soort elektronische betaalkaart, een bankkaart. En deze beveiligde kaart kan dan gebruikt worden in De Shack, of op verplaatsing voor het betalen van bv. drank & versnaperingen, voor verbruiksmaterialen in het Atelier, of voor het betalen van deelname aan workshops en activiteiten. Deze kaart zal ook de papieren versie van de drankkaart vervangen, waarbij je als ouder online de kaart van je zoon/dochter kan beheren, transacties bekijken, opladen etc.

Last, but not least stelt de E-Wallet je ook in staat om onderling geld over te maken tussen de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van De Shack indien gewenst.

Heb je vragen over het gebruik van de E-Wallet? Neem dan zeker contact met ons op. Je kan je persoonlijke E-Wallet hier beheren wanneer je ingelogd bent.

Het online ticket systeem:

Vanaf nu zal je ook elke workshop of activiteit online kunnen reserveren via het online ticket-systeem. Na de online registratie en betaling zal je elke keer een mail ontvangen met daarin je persoonlijke ticket voor deelname aan de activiteit. Dit elektronische ticket bevat een unieke QR code, die zal worden gescand bij aankomst.

Je hoeft dit ticket NIET af te drukken. Het is voldoende om de email op bv. je smartphone mee te brengen.

Online Reservatie-tool:

Vanaf nu kan je ook je plaatsje reserveren voor het gebruik van de toestellen in het Atelier. Meer nog: je kan ook het atelier zelf huren voor het organiseren van je eigen activiteiten of workshops, waarbij je gebruik kan maken van alle aanwezige toestellen en gereedschappen. Uiteraard zijn verbruiksmaterialen extra te betalen. Reserveren is echter enkel mogelijk na het volgen van een opleiding voor de toestellen die je wenst te gebruiken. Deze opleidingen zijn gratis (op de voorziene momenten). Je kan je opleidingsmoment hier reserveren indien gewenst.

Samen naar een mooie toekomst met Makerslab De Shack

We kijken er alvast naar uit om jullie allemaal te mogen begroeten in De Shack binnenkort. Na deze moeilijke periode van corona en beperkingen, zijn we weer helemaal klaar om samen met jullie te bouwen aan onze dromen. Aan jullie dromen.

Tot binnenkort!

Team De Shack